loader

Széchenyi 2020

kepek

KOMPLEX ÁLLVÁNY- ÉS ZSALURENDSZEREK GYÁRTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Cégünk 2017. évben nyújtotta be pályázatát a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra.

A fejlesztési elképzelés összesen 136,57 millió Ft támogatásban részesült, melyből 45,52 millió Ft vissza nem térítendő támogatás, 91,04 millió Ft visszatérítendő, kedvezményes hitel. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

Az Aluflex Kft. 2002-ben alakult Balassagyarmaton azzal a céllal, hogy fém - elsősorban alumínium cső és profilelemekből - zsaluzó létra- és állványrendszereket gyártson.

A fejlesztés:
A fejlesztés keretében CNC profilhajlítót, excenterprést, zsalumegmunkáló robotot, valamint hegesztő berendezéseket szerzünk be. Ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy minőségi termék készüljön és az automatizálás irányába orientálódjon a gyártás, annak érdekében, hogy a hozzáadott érték hányad minél magasabb legyen.
A 4500 m2-es nagy gyártócsarnok födémjén a bevilágítás korszerűsítése miatt a 40 éves teljes kupolarendszert cseréljük, valamint a termelőtér komplett világítás korszerűsítését végezzük el. Ezzel együtt az épületet oldalhatároló falának cseréje is megtörténik annak érdekében, hogy a hőtechnikai feltételeknek megfeleljen, csökkenjen a fűtési költség és hideg időben is a dolgozók számára biztosítható legyen a legalább 16 fokos hőmérséklet.

A jelen fejlesztés eredményeként, a termelési értékláncban történő előrelépéssel új terméket gyártunk, amelynek kezdetben kisebb a fedezeti hányada, de 5 év alatt 985 mFt-os többlet árbevételben realizálódik. A nagyobb rendelési volumen miatt növekszik a korszerű gyártóeszközöknek köszönhetően az 1 dolgozó által előállított termék értéke/árbevétele, ami 2016-ban 23,18 mFt/fő volt. Az új, precíziós gyártású termékek magasabb fedezeti hányada összességében legalább 5%-kal emeli meg a HÉ-hányadot. A beruházás a meglévő dolgozói létszám mellé várhatóan 4 fő részére teremt új munkahelyet.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: ALUFLEX Termelő és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: Komplex állvány- és zsalurendszerek gyártásának fejlesztése az ALUFLEX Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 45 522 417 Ft
A támogatás mértéke (%): 30%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00604
www.szechenyi2020.hu